Saturday, 24 March 2012

sebuah kehidupan

ASSALAMUALAIKUM 
hi bloggers . hi followers . hi readers :)
harini? hari yang keberapa untuk kau menghela nafas .
 jantung yg masih dapat bekerja keras mengepam salur-II
darah ke seluruh badan . Dan kau dapat hidup dengan sihat walafiat .
menyambung kerja dan tugas yang tertangguh .
mengutip ilmu untuk mengejar cita-II .
masih lagi berkesempatan melihat wajah bersih ibu dan ayah
menge-set date untuk berdating .
menghabiskan sehari hari mengejar keseronokan dunia .
Tapi kita still lagi cakap 
" ish ! boringnyee harini , taktahu nak buat ape "
sedangkan kat rumah tuu berlambak kerja kene buat .
homework bertimbun-timbun , baju tinggi macam gunung
yg tak berlipat / yg belom dicuci .
penah tk penah tk menghadapi situasi sebegini rupa ? hahaa .
then pas cakap mengeluh plak tuu . 
" haih . penat betoi hari-II macam ni "
hahaa merungut + mengeluh . pakej tuu .
tak penah ? heh. menipuu 
haha dalam sedar atau koma 
berani deal potong kuku laa kalo cakap tak pernah c(:
lahai kita manusia . semua sama kan *_^
then rasa boring semacam hidup tak berteman
means SINGLE .
Mula laa hati tu melilau-lilau . mencari jodoh la konon .
sambil nyanyi dengan gitar * lagu CARI JODOH - WALI BAND *
kan kan ? pastu kalo ada yg berkenan dihati dia pon jalankan plan
kaut hati dengan step-II yg berikut :


 1 . suruh kawan kepada perempuan yg beliau berkenan tu sampaikan salam
2.kalau ada respon mintak numbor phone tk kesah meksis ke selkom.
3.bila dah start mengada kita slalu kua sama , borak panjang-II ,
makan dan tengok wayang . sikit-II ja I merajuk U selalu sabar pujuk
tapi sebenarnya I cuma test U saja 
( harap maaf , tuu lirik lagu okaay ) harhar
4. then bila dah merajuk berlaku laa sesi pujuk-memujuk 
beli cokelat laah , choki-II laa salunye . kalo nak up to date sket
rela lah bagi cadbury 2 , 3 bar 

pastu mula lah dari mata turun ke hati ,
dari teman menjadi penyeri 
kan kan ?
ececeeehh . pastu bila dah masuk ke alam cintan cintun 
lain pulak jadi nya . yg dulu COOL - WARM ala-II suam kuku gituu
yang dulu STEADY - SERIOUS all the time 
hahaa pantang mesej ngan orang lain even kawan
terus tarik muka . kalo tak pon gaduh . 
pastu ikat janji sepakat .
nak hidup bertemankan kesetian 
hidup sehidup semati sedangkan tuu rahsia Allah
bila kita Mati tk sape tahu 
tapi janji punya pasal kan ?
esok lusa boleh laa pakai ayat tuu
5,6 tahun akan datang ?
apa mau bikin ? 
kata kunci sebuah relationship tuu KESETIAAN 
tuu yg kene pegang :)
kalau dah clash jadi musuh .
ye dok ? pastu start lahh membebel 
" aku menyesal kenal kau ! benci , benci , benci ! "
haha kan? janji yg kemain dulu tetiap malam
duk ulang ayat same dah lupa dah .
kalo orang tersebut nama ex pon marah . aik ? dulu pujaan hati bagai
pastu duk dekat meja frame gambar time kapel dulu terbalikkan
biar tk nampak gambar tuu . kat tepi tisu berkotak-II
tuu yg kotak , tisu yg roll tuu takpayah cakap laah kan :)
tisu jadi peneman , time kapel berkepit dengan kamera digital mahupun manual
yg manual beli kodak berkotak-II
al-maklum laa setiap detik manis umpama madu kan :'D
skit-II ambik gambar . teheee
walaupon gambr tk berapa menjadik still lagi cakap
" U ni comel betol laah ! macam barbie doll " (kalo yg pompuan)
(kalo yg lelaki plak) " U ni handsome laah macam Aaron Aziz "
hahaa tk bleh blaa kan -.-
herherr . roda kehidupan . lebih kurang macam tu lah :')
kita hanya mampu merancang dan berdoa .
yang menentukan hanya Allah S.W.T 
yg Maha Penentu segala yg berlaku di alam fana ni :*
aku cakap berdasarkan apa aku rasa dan lihat :)
tengok kiri . tengok kanan .
bermacam-II ragam . dan aku langsung tk berani
nak agak apa flavor dan color hidup aku masa datang
tk tercapai dek akal hingga tahap infiniti
dan aku tk ada kuasa nak masuk ke masa depan
macam alat dalam poket doraemon yg serba guna tuu
apa takdir aku . aku kejayaan aku . apa kehidupan aku 
dan siapa jodoh aku tk pernah aku tahu
melainkan kita lewati masa ni untuk ke masa depan .
hanya boleh pakai guna . Memori .
tak kira lah sekecil mana kenangan tuu semurah mana
kemanisan tu , itu jer yg boleh kita bawa ke masa depan .



Aku : Hadapi hari dengan indah .
biar hidup itu sendiri 'hidup' dengan kita :*










Thankyouuu for reading.Like laa kalo suka :) Loveeeeyeeaaaahh :*

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum :)
SILA laah komen / muntah disini .
SATU pun jadik laah :*