Thursday, 21 June 2012

Alhamdulillah






Alhamdulillah . Panjat rasa syukur yg padat dalam hati pada Maha Pencipta :*
lega sangat-II . Macam gugur segala beban berat yg menanggung atas bahu kiri kanan
semalam Ya Allah penat Nauzubillah.penat sangat-II, sampai semua group members pon
tego kot asal cam moody. nob, im just damn tired. malam semalam study sampai pagi 
sebab ade 2 test . then bangun pagi dan kalut-II sebab dah lambat . Pendek kata terlajak tido laa kan :)
okaay takpe . pegi class then classmate cakap class start lewat . 
Madam masuk je cakap test esok 
 Arrgghh macam nak mintak je test paper tu ngan madam .
Dah hafal bagai ape sume , haih ! takbaik mengeluh :)
okay petang tu pulak class pukul5 to 7pm. 
and 8.30pm ade disscusion . Hm mane tk penat . 
Hanya Allah yg tahu :) Dugaan <3
And harini dah lepas banyak benda . tinggal nak focus test esok je ^^


*legaaaa sangat !




harini dah lepas presentation . final test for phonetics & phonology . 
Hmm . Puashati dah jawab . Even for sure tk dapat full mark. HAHA !
bagus tk , belom check dh yakin tk dapat markah penuh . Well !
remaja lah katakan , tksah kalau ade paper tk tggal memane soalan c(:
dulu tetime sekolah rendah , semua soalan tu rasa wajib jawab . even the answer are nonsenses . Tulis jugak sebab tk kasik kosong ruang jawapn tu . Ingat lagi , time masuk sekolah menengah , rasa kemain berdosa lagi tinggal a few question for the first time doing that . herher Betul laa kata orang . budak-II ni hati die bersih . lurus je . Tapi nakal tetap nakal . Sampai sekarrang aku duk termenung lagi bayangkan practicum kitorang nanti . To be a teacher for primary school . I wish i can treat the kids well . To make them enjoy and introduce them the world :) 
For sure , its not easy to be a teacher but i will try my very best to guide them .
 Tu tolak tepi dulu okaay. Sem7 nanti baru pikir. haha :)
Guess what we have to do for our final presentation :D
News casting yg kelakar . pffftt -_______-
Mane laa i tahu nak buat kelakar . tapi Mybestie cakap , just go on . Do it all out and think about your carrymark. Malu letak tepi. Therefore,we are knew each other for 3sem . 
Kata dh macam adik beradik , so nak malu ape . Okay balik umah malam lepas practice tu aku pon nekad
pas pikir punye pikir cenggane cara aku nak present esok . 
sampai bile tknak kua dr kepompong kau sendiri kan? ( kata hati )
semalam ''kaw-II'' aku practice . Present hari ini Alhamdulillah :)
 Semua okay.Kiroro Production berjalan lancar :D
For sure mybestie yg kelakar . 


babyyyyy mybestie :*

Tu misai die yg pakai tadi . And video kitorang berlakon tadi tk sempat record .
 Maybe masing-II kalut + nervous nak perform tadi . sebab group kitorang dapat no.2 
Boleh dikatakan awal laa jugak kan.Then we just face up the challenge and do it all out !
HAHA ! tapi maybe kelakar kot time yg aku and Tehah ( seperti gambar diatas )
jadi orang kampung . custom kain sarung ! segment for water pollution  . 
And time marah2 tehah duk tarik-II kain sarung aku sampai terburai . HAHA ! 
dorang ape lagi , berdekak-dekak dah ketawa .
Suka-II jugak , time presentation dah sesai , Sir pon cakap ni last class for this sem and we are not going to meet again - means he's not going to teach our class
 for next sem . hmm -,- terbit pulak rasa sedih dalam hati .
 Hmm . *Sir , you're the best lecturer i've met .
Dapat pahala taw mengajar dengan hati ikhlas , and berusaha untuk buat student faham .
And bila students faham , dorang aplikasi kan pulak ilmu yg dibagi ,
Sampai mati pon kita still lagi dapat pahala taaw :)
tak kesah laa cikgu ke apa , ape-II ilmu yg kita share kat orang pon dapat pahala .
Aku memang respect laa cikgu-II yg pernah ngajar their student sesuatu perkara sampai faham and ingat sampai bila-II . Serta-merta terbit rasa sayang and respect . Ilmu tu penting sangat dalam hidup kan
And cikgu lah pembimbing sekalian manusia .
May Allah bless you si♥ 

And esok last class for this semester . final test for Linguistic subject
let's fighting for final exam guys :)

i will miss you sir ! i dooo :)


Thankyouuu for reading.Like laa kalo suka :) Loveeeeyeeaaaahh :*

1 comment:

  1. hahaha,,tika,,cute sangat dengn that mustache...

    ReplyDelete

Assalamualaikum :)
SILA laah komen / muntah disini .
SATU pun jadik laah :*